Energetische Bescherming: zomer-4-daagse


Energetische Bescherming: zomer-4-daagse

Door: Fons Delnooz

Data: maandag 12 augustus t/m donderdag 15 augustus 2019

Tijd: Alle dagen van 10.00 tot 16.30

Locatie: Praktijk de Verbinding of elders in ons dorp (Gendt, tussen Nijmegen en Arnhem).

Kosten 5-daagse: € 640–,- inclusief 21% BTW  ( 528,92 excl. BTW)

Aanmelden: Inschrijfformulier zomer-4-daagse EB 12-15 augustus 2019

Aanbevolen literatuur: zie onderaan deze tekst!

Over de cursus

Deze cursus is geschikt voor particulieren en hulpverleners.

Gevoelige mensen voelen veel aan van andere mensen en van omgevingen. Soms zijn mensen zo gevoelig, dat dat hun dagelijks leven belast. Ze pakken veel emotionele ladingen en energie op van anderen. Zoveel, dat ze er klachten van krijgen. Schijnbaar onverklaarbaar ineens heel moe zijn is er één van. Maar ook: alles en iedereen aanvoelen, maar veel moeilijker jezelf kunnen voelen: wie ben ik; wat wil ik? Als mensen met mensen werken, bijvoorbeeld als hulpverleners, helpt een dergelijke gevoeligheid de mensen met wie je werkt aan te voelen. Maar als je daardoor zo uit balans raakt, dat je niet meer volledig kunt werken, dan is duidelijk een grens overschreden. Dan is het hoogste tijd dat er verandering komt.

In 2000 werd ons eerste boek  Energetische Bescherming gepubliceerd. Het werd vele malen herdrukt en ook in enkele andere talen vertaald. Blijkbaar hadden veel mensen behoefte aan goede hulp bij hun gevoeligheid. Dit boek leidde tot een grote stroom van gevoelige mensen naar onze praktijk die van ons konden leren, maar van wie wij door te helpen ook veel leerden over energetische bescherming. Enkele jaren geleden publiceerden we een tweede boek over dit thema, het Handboek energetische bescherming, waarin we onze verdiepte inzichten beschreven. In 2015 herschreven we het boek uit 2000 volledig. Het is onder dezelfde titel op de markt gekomen, maar nu met de ondertitel Basisboek voor hooggevoelige mensen

Onze visie is dat hooggevoeligheid veroorzaakt wordt door een te ver uitgedijde aura en hyperactieve chakra’s. Beiden zijn heel goed te corrigeren. Het vraagt kennis en inzicht in de fijnstoffelijke anatomie van hooggevoeligheid, kennis in hoe je het energielichaam in het algemeen kunt beïnvloeden en kennis in hoe uw unieke energiesysteem in balans gebracht kan worden, zo dat u veel minder oppakt van anderen en aanmerkelijk beter in contact bent met uzelf. En dan is het doen! Want jezelf energetisch begrenzen in een werkwoord.

Deze 4 dagen is ons meest uitgebreide trainingsprogramma. U krijgt heel veel kennis en inzicht over Energetische bescherming: hoe je leeglopen, vervuilen en vervloeien herkent; hoe dat nu kan en natuurlijk hoe je het kunt stoppen. En we zullen vooral ook heel veel oefenen. De oefeningen die we in de training doen, zijn allemaal geschikt om thuis mee verder te werken. U mag er van uitgaan dat u na deze training ruim voldoende bagage heeft om flink aan de slag te kunnen met Energetische bescherming. En u mag er ook op rekenen dat u daar meteen al vruchten van zult plukken.

Hoe verder na de training?

Deze 4-daagse training is heel geschikt om u een enorme zet mee  te geven. U kunt daar thuis al heel veel mee. Maar meestal lopen deelnemers na een tijdje tegen grenzen op: u heeft een heel stuk winst gemaakt, maar komt even niet meer verder. Dat is het moment om een sessie bij ons te doen. Energetische bescherming is een proces, waarbij u steeds beter sturing kunt geven aan uw gevoeligheid. Maar dat vraagt wel in beweging blijven.  In een sessie krijgt u individuele begeleiding waarin we  u – helemaal maatwerk – weer verder helpen. De meeste deelnemers aan deze cursussen kiezen ervoor om na de cursus met enige regelmaat bij ons een sessie te doen. Dat kan 1x per 2 of 3 maanden zijn, maar ook frequenter, afhankelijk van noodzaak en mogelijkheden. U mag dat helemaal doen zoals u dat zelf wilt.

Ik ben veel te gevoelig voor een groep…

De meeste deelnemers aan onze cursussen moeten er niet aan denken een training in een groep te volgen. Ze verwachten veel te veel op te pakken van de andere deelnemers en daardoor op het einde van een dag ‘gesloopt’ naar huis te gaan. Het leuke van deze training is dat dat niet gebeurt! Vanaf het allereerste begin leren we de deelnemers hoe ze er voor kunnen zorgen dat ze in hun eigen energie blijven en geen ladingen van anderen overnemen. En het werkt: al vanaf de eerste dag gaan deelnemers op het einde gezond moe, maar beslist niet leeg, naar huis!

Ook voor hulpverleners

Deze training is zowel voor mensen die in hun privéleven last hebben van té gevoelig zijn, als voor hulpverleners die daar in hun werk met mensen tegenaan lopen. Beiden komen namelijk met hetzelfde probleem en hebben ook dezelfde inzichten en vaardigheden nodig. Hulpverleners worden in deze training geleerd hoe ze hun energie zo kunnen beheren, dat ze weer volop aan het werk kunnen en dan ’s avonds nog energie over hebben. Hulpverleners wordt niet specifiek geleerd hoe ze gevoelige mensen kunnen leren hun overgevoeligheid onder controle te krijgen. Dat zou een veel bredere opleiding vragen. Wel mogen hulpverleners wat ze hier leren overdragen aan anderen, naar eigen inzicht en mogelijkheden.

Aanbevolen literatuur

We hebben twee boeken over hooggevoeligheid geschreven. We bevelen u aan om die te lezen vóór aanvang van de training, omdat u dan meer oppakt tijdens de training. Leest u liever één van beide boeken, dan bevelen wij u het tweede boek aan. Leest u liever niets, dan bent u ook helemaal welkom.

  1. Fons Delnooz, Energetische Bescherming, Basisboek voor hooggevoelige mensen.  Volledig herziene versie. Ankh-Hermes 2015
  2. Fons Delnooz en Patricia Martinot, Handboek Energetische Bescherming. AnkhHermes

foto cover EB basisboekhandboek energetischebescherming

Bijzonderheden

  • Gelieve zelf uw lunch mee te nemen (u kunt ook in het dorp lunchen).
  • Wij zorgen voor koffie en thee.
  • Het is zomer. We werken daarom buiten in ons open tuinhuis, gelegen aan een grote vlonder in onze grote tuin (waarin we volledige privacy hebben).
  • Indien u van verder weg komt, is het waarschijnlijk makkelijker als u de nacht in een B&B of hotelletje in de buurt doorbrengt. Er is ook een camping in de buurt.