Praktijk


hope_wallpaper_3-wideIn 1998 zijn Fons Delnooz en Patricia Martinot gaan samenwerken. Voor hen beiden was dit zeer vruchtbaar. Het methodisch uitwerken van de integratie van spiritualiteit in de hulpverlening was en is een kernthema. Elf boeken werden geschreven en alle met succes uitgegeven door Ankh-Hermes. Verschillende boeken en publicaties werden uitgegeven in het Spaanse en Duitse taalgebied. De praktijk groeide snel uit van een regionale praktijk naar een landelijke praktijk met uitstraling naar België en het Duitse taalgebied. Naast de praktijk werden allerlei cursussen ontwikkeld: voor persoonlijke ontwikkeling, als opleiding en bijscholing voor therapeuten. Door vele tienduizenden uren van opleiding en ervaring, regulier en alternatief, konden ze verschillende uitgangspunten van helpen steeds beter integreren en werd het mogelijk nieuwe wegen te ontwikkelen. De geschreven boeken zijn daar een neerslag van. Delnooz en Martinot zijn voorlopers in de ontwikkeling van hoe je met en vanuit de spirituele dimensie kunt werken in de hulpverlening. Delnooz en Martinot zijn gespecialiseerd in het werken met zachte middelen bij psychische processen, bijvoorbeeld bloesemremedies, bioresonantie, kleurtherapie en edelsteenelixers. Omdat de afstand voor veel hulpvragers een groot probleem was, ontwikkelden ze met succes het werken met telefonische (of skype) consulten, waardoor mensen geholpen konden worden waar ze ook waren.

Fons Delnooz werkt al 25 jaar fulltime  als zelfstandig gevestigd therapeut. Hij studeerde af (1983) als orthopedagogoog, waarna hij zich verder  ontwikkelde als lichaamsgericht therapeut.  Vervolgens werd het energetisch aspect steeds belangrijker, waaronder het werken met therapeutische middelen zoals bloesemremedies. De laatste 10 jaar werd veel aandacht gegeven aan het integreren van het spirituele aspect in de hulpverlening.

Patricia Martinot studeerde HBO-V en werkte daarna (vanaf 1978) 15 jaar als wijkverpleegkundige met mensen uit alle lagen van de samenleving. Patricia Martinot studeerde na haar werk als HBO-V-er kinesiologie en begon daarmee een zelfstandige praktijk, waarin ze haar  positieve instelling en sensitiviteit  combineerde met haar doorleefde inzichten in veranderingsprocessen. Begeleiden bij opvoeden van kinderen en jongeren ligt haar bijzonder aan het hart.