Training 14 Spiertesten: het innerlijk evenwicht optimaliseren. 5 donderdagen


14 Spiertesten: 2020

Door: Patricia Martinot

Data 2020: 16 april; 7 mei; 28 mei;  18 juni; 2 juli (5 donderdagen). 2 april is de reservedatum voor deze training. Dat wil zeggen: als voor aanvang van de training  blijkt dat één van de geplande 5 dagen niet mogelijk is, deze 2 april daarvoor de vervanging is. Graag vrijhouden. We laten dit uiterlijk 3 weken voor aanvang weten.

Tijd: alle dagen van 10.00 tot 17.00

Locatie: Praktijk de Verbinding of elders in ons dorp (Gendt, tussen Nijmegen en Arnhem).

Kosten  € 830,–,- inclusief 21% BTW

Aanbevolen literatuur: je krijgt een lesmap die speciaal voor deze training is geschreven.

Voorkennis: om aan deze training deel te kunnen nemen, dien je ooit bij Patricia Martinot een  basistraining spiertesten (kinesiologisch testen) te hebben gevolgd. Indien je niet zeker bent over je voorkennis, kun je overleggen met Patricia Martinot (stuur dan s.v.p. een e-mail zodat ze je daarover kan bellen).

Aanmelden: Inschrijfformulier training 14 spiertesten voorjaar 2020

 

Over deze cursus

In deze cursus leer je 14 specifieke spieren te testen (of ze zwak of sterk zijn) en weer krachtig te maken, als ze zwak zijn. Daarmee breng je heel veel aspecten van lichaam en geest in balans. Want…

  • Elke spier die je test is verbonden met een meridiaan.
  • Elke meridiaan is verbonden met een orgaan of met een bredere, meer overkoepelende functie in het lichaam.
  • Elk orgaan is verbonden met een specifiek emotie.
  • Elk zintuig krijgt energie van een specifiek orgaan.

Met de 14 spiertesten en de bijbehorende correcties  breng je dus de energievoorziening en van doorstroming van het orgaan in balans, waardoor dat orgaan zelf beter kan functioneren. Dat is natuurlijk goed voor het fysieke niveau. Maar je herstelt daarmee ook de vitaliteit van het orgaan om de emotie die het aanstuurt te kúnnen aansturen. Bovendien is elk zintuig verbonden met een orgaan.

Bijvoorbeeld… stel dat angst een belangrijk thema is in je leven. Dan doet dat een groot beroep op de nieren, want die reguleren de emotie angst. Het orgaan kan daardoor overbelast raken, en uiteindelijk ook uitgeput raken. Op emotioneel niveau is het dan minder in staat om angst te reguleren. Dan schiet je eerder door in angst. Op lichamelijk niveau kunnen hebben je nieren dan minder energie om het lichaam te zuiveren en afvalstoffen af te voeren. Op zintuiglijk niveau kunnen ze minder levenskracht geven aan de oren. Die kunnen dan eerder oorklachten geven. Op het niveau van de voortplanting kunnen  eerder ontregelingen ontstaan omdat de nieren ook nog eens de energie geven voor de voortplanting. Als je de nier (steeds weer – bij een chronische klacht) in balans brengt middels de spiertest, dan krijgt het lichaam weer ruimte om te herstellen.

Dit voorbeeld betreft één orgaan, maar de 14 spiertesten gaan over:  de maag; de milt; het hart; de dunne darm; de blaas; de nieren; de galblaas; de lever; de longen en de dikke darm. En ze behandelen ook een aantal overkoepelende functies:  de centrale meridiaan (de centrale verdeler van de energie aan de voorzijde); de gouverneur (de centrale verdeler van energie aan de achterzijde);de circulatie-sex meridiaan en de drievoudige verwarmer.

De testen die je leert zijn eenvoudig. De correcties die je leert zijn heel eenvoudig. Het potentiële effect is breed en diep.

Deze 14 spiertesten en de bijbehorende correcties vormen het eerste deel van deze training. Ze vormen een geheel, een techniek die op zichzelf staand uiterst waardevol kan zijn. Maar je kunt deze techniek ook koppelen aan wat je in de basis training hebt geleerd. Dat is het tweede deel van deze training. Om enkele voorbeelden te noemen.

  • Als  een spier chronisch zwak test, zit daar een diepere oorzaak onder. Op die diepere oorzaak kun je werken middels bloesemremedies (uittesten!), edelstenen (uittesten!), VAA en VA, leeftijdsrecessie en alles wat je nog meer geleerd hebt in de basistraining.
  • Een spier kan i.h.a. sterk testen, maar zodra je aan een bepaald thema denkt zwak worden. Andersom: als je aan een specifiek thema werkt, kun je kijken welke van de 14 spiertesten dan zwak worden. Die kun je vervolgens weer corrigeren. Dat kun je doen met de correcties die je daarvoor leert. Maar je kunt ook dieper gaan werken, bijvoorbeeld door daar een leeftijdsrecessie op te doen.

Wat je in deze training leert is dus heel breed inzetbaar. Nog niet genoemd is de volgende mogelijkheid. Soms ligt iemand er helemaal uit, is er helemaal doorheen. Er is dan geen ruimte om structureel of diep te werken. Dan kun je altijd de 14 spiertesten doen: dan komt die mens weer veel meer in zijn kracht, in balans. En dat is precies wat je nodig hebt als je eruit ligt.

De locatie

Kruisstraat 21, Gendt, NL

Aantal deelnemers: 6

Praktische tips

  • We zorgen voor thee, water en wat lekkers. We zorgen niet voor lunch. Er is een lunchpauze van 1 uur, zodat je naar eigen wens in het dorp kunt lunchen of je zelf meegenomen lunch bij ons kunt nuttigen.
  • Graag iets meenemen om aantekeningen te maken.
  • In de zomermaanden, als het voldoende warm is, geven we de training misschien in ons huisje bij de vijver. Het kan dan handig zijn iets warms mee te nemen.