Trainer: Fons Delnooz
Data

  • 4-daagse zomer-training: 12, 13, 14,15 augustus 2020 van 10:00 tot 17:00 uur met 1 uur middagpauze
  • 3-daagse najaars- training:  van 10:00 tot 17:00 uur met 1 uur middagpauze- nog niet ingepland

LocatiePraktijk de Verbinding. Bij mooi weer in ons tuinhuis en tuin. We hebben een grote, heerlijke tuin met een grote vijver en daar aan een grote vlonder en tuinhuisje.
Kosten:  3-daagse: €499,- incl. 21% BTW; 4-daagse: €645,–  incl. 21% BTW
Voor: particulieren en hulpverleners
Aanbevolen literatuur: zie beneden
Aanmelden: zie aanmeld button onderaan deze tekst.

Waarom energetische bescherming?
Hooggevoelige mensen voelen veel aan van andere mensen en van omgeving. Soms zijn mensen zó gevoelig, dat dat hun dagelijks leven belast. Ze pakken veel emotionele ladingen en energie op van anderen. Zoveel, dat ze er klachten van krijgen. Bijvoorbeeld schijnbaar onverklaarbaar ineens heel moe zijn. Maar ook alles en iedereen aanvoelen, maar veel moeilijker jezelf kunnen voelen: wie ben ik of wat wil ik? Anderen goed kunnen aanvoelen kan heel zinvol zijn. Maar als het tot klachten leidt, is een grens gepasseerd. Dan is het goed te leren hóe die hooggevoeligheid ontstaat en hoe je die weer terug kunt brengen tot een niveau waar je er geen last meer van hebt.

Wij werken nu ruim 20 jaar zeer intensief met dit thema. In 2000 publiceerden we ons eerste boek over Energetische Bescherming dat inmiddels vele malen herdrukt en vertaald is. Blijkbaar hebben veel mensen behoefte aan goede hulp bij hun hooggevoeligheid. Onze visie is dat hooggevoeligheid veroorzaakt wordt door een te ver uitgedijde aura en hyperactieve chakra’s. Beide zijn heel goed te corrigeren. Het vraagt kennis en inzicht in de fijnstoffelijke anatomie van hooggevoeligheid, kennis over hoe je het energielichaam in het algemeen kunt beïnvloeden en kennis over hoe uw unieke energiesysteem in balans gebracht kan worden. Zodat u veel minder oppakt van anderen en aanmerkelijk beter in contact bent met uzelf. En dan is het doen! Want jezelf energetisch begrenzen in een werkwoord.

De cursus
Wat kunt u van deze 3-daagse cursus verwachten?

  • We werken in kleine groepen, van 6 tot 10 deelnemers.
  • U leert heel veel over hooggevoeligheid in het algemeen, maar zeker ook over úw hooggevoeligheid.
  • U leert een aantal oefeningen die zich hebben bewezen bij talloze mensen.
  • We geven soms individuele feedback, om er zeker van te zijn dat u de oefeningen goed en effectief doet.
  • Tijdens deze training testen we kinesiologisch de grootte van de aura, het centrum van bewustzijn en de richting van de chakra’s.  We leggen uit hoe belangrijk het kan zijn zich op poortniveau goed te beschermen, en hoe u dit kunt doen. Dit geeft heel veel inzicht in hoe úw hooggevoeligheid is georganiseerd en hoe u die kunt veranderen. Deze begrippen leggen we in onze boeken uit, maar bespreken we natuurlijk ook uitgebreid tijdens de cursus.

Verschil tussen 3-daagse en 4-daagse
De 4-daagse is in de zomer en daardoor zeker in ons tuinhuisje, aan de vlonder bij de vijver, in onze grote, wat parkachtige tuin. Buiten in zo’n heerlijke natuurlijke omgeving een training volgen is een verademing, zeker voor hooggevoelige mensen. In de pauze op het gras liggen of met je voeten in een van de vijvers. We zien altijd weer dat mensen helemaal zichzelf worden in zo’n omgeving.

De 3-daagse is in onze eigen praktijkruimte. Daar kunnen we met 6 deelnemers aan de slag. In deze ruimte staan onze edelstenen en is dus een fantastische energie. Klein, maar fijn! De hoge, zuivere energie is voor gevoelige mensen echt een verademing.

Energetische bescherming is een groot thema, met vele facetten. In de 4-daagse hebben we ruimte om het thema breder en dieper te behandelen. Dat is ook echt fijn.

Beide trainingen zijn goede, volwaardige trainingen in een echt fijne omgeving. Buiten een training volgen is wel echt heel aangenaam en ook best bijzonder in Nederland.

Na de cursus
Deze cursus is heel geschikt om u een enorme zet mee te geven. U kunt daar thuis al heel veel mee, maar vaak lopen deelnemers na een tijdje tegen grenzen aan. U heeft een heel stuk winst gemaakt, maar komt even niet meer verder. Dat is het moment om een sessie bij ons te doen. Energetische bescherming is een proces, waarbij u steeds beter sturing kunt geven aan uw gevoeligheid. Maar dat vraagt wel in beweging blijven. In een sessie krijgt u individuele begeleiding waarin we  u weer verder helpen. Maatwerk dus. De meeste deelnemers aan deze cursus kiezen ervoor om na de cursus met enige regelmaat bij ons een sessie te doen. Dat kan eens per 2 maanden zijn, maar ook frequenter, afhankelijk van noodzaak en mogelijkheden. U mag dat helemaal doen zoals u dat zelf wilt.

Te gevoelig voor een groep?
De meeste deelnemers aan onze cursussen moeten er niet aan denken een training in een groep te volgen. Ze verwachten veel te veel op te pakken van de andere deelnemers en daardoor op het einde van een dag ‘gesloopt’ naar huis te gaan. Het leuke van deze training is dat dat niet gebeurt! Vanaf het allereerste begin leren we de deelnemers hoe ze er voor kunnen zorgen dat ze in hun eigen energie blijven en geen ladingen van anderen overnemen. En het werkt: al vanaf de eerste dag gaan deelnemers op het einde gezond moe, maar beslist niet leeg, naar huis! We bewijzen dat elke training weer!

Ook voor hulpverleners
Deze cursus is zowel voor mensen die in hun privéleven last hebben van té gevoelig zijn, als voor hulpverleners die daar in hun werk met mensen tegenaan lopen. Beiden komen namelijk hetzelfde probleem tegen en hebben ook dezelfde inzichten en vaardigheden nodig. We leren hulpverleners in deze training hoe ze hun energie zo kunnen beheren, dat ze weer volop aan het werk kunnen en dan ’s avonds ook nog energie over hebben. We leren hulpverleners niet specifiek hoe zij zelf gevoelige mensen kunnen leren hun overgevoeligheid onder controle te krijgen. Dat zou een veel bredere opleiding vragen. Wel mogen hulpverleners wat ze hier leren overdragen aan anderen, naar eigen inzicht en mogelijkheden. Hulpverleners geven vaak als feedback dat ze veel leren van onze houding tijdens de cursus: hoe we heel betrokken zijn en tegelijkertijd niet zelf meebewegen in de emoties van deelnemers. Hoe we met veel oprechte aandacht en inzet helpen, maar tegelijkertijd de verantwoordelijkheid voor de verandering bij de deelnemers laten. We verwoorden in deze training vaak heel concreet hoe we dat doen.

Aanbevolen literatuur
We hebben boeken over hooggevoeligheid geschreven. We bevelen u aan om die te lezen vóór aanvang van de cursus, omdat u dan meer oppakt tijdens de cursus. Leest u liever een van beide boeken, dan bevelen wij u het tweede boek aan. Leest u liever niets, dan bent u ook helemaal welkom.

Ons eerste boek over Energetische Bescherming publiceerden we in 2000. Dit werd vele malen herdrukt en vertaald. Blijkbaar hadden veel mensen behoefte aan goede hulp bij hun hooggevoeligheid. Dit boek leidde tot een grote stroom van hooggevoelige mensen naar onze praktijk. Zij konden veel van ons leren, maar door te helpen konden wij ook veel leerden over energetische bescherming. Enkele jaren geleden publiceerden we een tweede boek over dit thema: het Handboek energetische bescherming met onze verdiepte inzichten. Nog recenter herschreven we ons boek uit 2000. Het is een bijna volledig nieuw boek geworden met dezelfde titel, maar met de ondertitel ‘Basisboek voor hooggevoelige mensen’.

  1. Fons Delnooz en Patricia Martinot, Handboek Energetische Bescherming. Ankh-Hermes
  2. Fons Delnooz en Patricia Martinot, Energetische Bescherming, Basisboek voor hooggevoelige mensen. Ankh-Hermes 2015 (Dit is de geheel herziene verzie van het gelijknamige boek van 2000). In november 2018 is de 10e druk verschenen!