Spiertesten: leren testen en toepassen testen – 6 donderdagen


Data 2o2o: 9 januari; 23 januari; 6 februari; 20 februari; 5 maart; 19 maart: 2 april (reserve voor als een dag uitvalt)

Door: Patricia Martinot.

Tijd: Alle dagen van 10.00 tot 17.00

Locatie: Praktijk de Verbinding of elders in ons dorp (Gendt, tussen Nijmegen en Arnhem).

Kosten:  € 995,–,- inclusief 21% BTW  (822,31– excl. BTW)

Lunch, drinken: wij zorgen voor thee. U kunt in het dorp lunchen  of bij ons uw meegebrachte lunch nuttigen.

Aanmelden:  Spiertesten de basis 2020

Lesboek: je krijgt een lesboek van ongeveer 45 pagina’s  dat speciaal voor deze training is geschreven. Alle technieken worden daarin duidelijk uitgelegd.

Informatie: info@de-verbinding.com of 0481-422114

Spiertesten

Spiertesten kun je voor jezelf en voor anderen gebruiken om een verdiepte, meer volledige communicatie aan te gaan. Het helpt je zicht te krijgen op wat er speelt in een situatie en hoe je een situatie kunt aanpakken overeenkomstig je eigen waarheid. Wij gebruiken spiertesten al zo’n twintig jaar bijna dagelijks in ons werk en in ons privéleven. Het heeft ons zoveel gebracht, dat we het ook graag anderen leren. In deze training leer je het fundament van spiertesten én je leert praktische toepassingen.

 

foto spiertest

 

Het fundament

Je leert de basis van het testen. Goed testen is neutraal testen. Maar wat is neutraal testen? Dat vraagt dat je inzicht krijgt in hoe je omgaat met je gevoel en met je energieveld. In deze cursus geven we jou daar inzicht in én krijg je persoonlijke feedback. Leren testen op deze diepte en  met deze kwaliteit is uniek.  Je leert daarmee fundamenteel iets anders dan wat in de standaard kinesiologie opleidingen wordt geboden. De kwaliteit van het testen blijkt nauw verbonden te zijn met wie je zelf bent en hoe je je eigen emoties en energieveld hanteert. Doordat je hier inzicht in krijgt én feedback over krijgt, biedt deze cursus grote kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Als je immers leert echt neutraal te zijn, gaat de invloed daarvan véél verder dan het testen alleen. Het heeft invloed op alle aspecten van je leven.

Toepassingen

De spiertest is op zich een eenvoudig instrument, dat informatie geeft doordat het een sterke of een zwakke spier kan geven. Je zou  dat kunnen vergelijken met computertechnologie, die werkt met nullen en enen. Met die nullen en enen zijn toepassingen gecreëerd: software. Elk programma dat je op je computer draait, alle app’s op je telefoontje zijn niets anders dan creatief gebruik van de nullen en enen. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Precies hetzelfde zien we bij het spiertesten. Ook daarbij zijn door creatieve geesten, vakmensen, talloze toepassingen gecreëerd. In deze cursus leren we toepassingen die wij als zeer waardevol zijn gaan ervaren voor de persoonlijke ontwikkeling. Daarbij kun je voor denken aan…

Voeding testen: maakt specifieke voeding je zwak of sterk?

Remedies testen: welke remedie (bloesemremedie; edelsteenelixer) helpt jou bij een specifiek thema?

De barometer: deze laat je zien welke gevoelens spelen bij een specifiek thema in het bewuste, onbewuste en op cellulair niveau.

Track: stel er speelt in je leven een bepaalt thema. Zo’n thema heeft meestal zijn oorzaak in het verleden en is in de jaren daarna steeds meer deel van je karakter geworden. Met een track ga je stap voor stap terug in het verleden, naar leeftijden die het lichaam aangeeft als relevant. Daar ga je door middel van vragen stellen en testen duidelijk krijgen wat daar nu speelde in relatie tot het thema waarop je bent aan het testen. Je krijgt de ontwikkelingslijn van het probleem nu duidelijk.

Stressrelease technieken: wanneer je aan een specifiek thema in het nu of in het verleden (track) werkt,  kom je soms vastzittende overtuigingen en emoties tegen, die het moeilijk maken in het nu andere oplossingen te vinden. Stressrelease technieken helpen je deze overtuigingen en emoties te relativeren, transformeren en los te laten, zodat er in het nu ruimte komt om nieuwe oplossingen, nieuwe attitudes te vinden. In deze training leer je VAA en een specifieke visualisatietechniek.

De toepassingen die hier zijn genoemd, kun je zien als gereedschappen in je gereedschapskist voor persoonlijke ontwikkeling. Als je met iemand werkt, gebruik je meestal meerdere van deze technieken. Leren testen is ook leren spelen met deze technieken. Dat vraagt inzicht en ook veel oefenen.

De training zoals die hier wordt aangeboden is bedoeld voor je persoonlijke ontwikkeling en om toe te passen in je directe omgeving. Het is beslist geen op zichzelf staande beroepsopleiding. Wel kunnen mensen die een goede basisopleiding hebben in hulpverlening, testen gaan integreren in hun werk, waar dit mogelijk is. Maar voor deze mensen geldt: goed, betrouwbaar leren testen vraagt veel oefenen. Dat geldt ook voor het werken met bovengenoemde toepassingen die je in deze training leert. De diepte en breedte waarin je dit in je werk kunt toepassen wordt mee bepaald door wat je al in je rugzak hebt op gebied van hulpverlenen, in opleiding en ervaring.

Praktisch

  • Na deze training is het belangrijk om thuis veel te oefenen. Dat kun je het beste met iemand die ook deze training heeft gevolgd. Dat is niet noodzakelijk, maar natuurlijk wel makkelijker, omdat je elkaar feedback kunt geven op basis van wat je in de training hebt geleerd. Het meest effectief is het als je deze training volgt met iemand die je kent, vertrouwt, bij je in de buurt woont en met je wie je van te voren afspreekt na de training samen te oefenen. Je kunt natuurlijk ook ná de training afspraken maken met andere deelnemers aan de cursus.
  • Er is een middagpauze van 1 uur. Wij verzorgen thee, maar geen lunch. Je kunt je (zelf meegebrachte) lunch in onze tuin nuttigen, of je kunt in het dorp lunchen.