Begeleider: Fons Delnooz, met medewerking van Patricia Martinot
Data: 18, 19 juni 2020 (donderdag en vrijdag)
Tijd: 10.00-17.00, beide dagen
LocatiePraktijk de Verbinding. Bij mooi weer in ons tuinhuis en tuin. We hebben een grote, heerlijke tuin met een grote vijver en daaraan een grote vlonder en tuinhuisje.
Kosten: €375,- incl. BTW
Voor: particulieren en hulpverleners
Aanmelden: Inschrijfformulier
Maximum aantal deelnemers:10
Informatie: Bel of mail ons!
Aanbevolen literatuur: zie beneden

Over de training
Bij dementie neemt de geestelijke kracht van een mens af. Zijn vermogen om zich energetisch te beschermen neemt daardoor af. Dit kan zo onveilig voelen, dat de demente mens zich (steeds verder, steeds vaker) terugtrekt uit zijn lichaam. Hij is dan veel minder bereikbaar, aanspreekbaar. Je kunt veel minder contact met hem hebben. Doordat deze mens zich terugtrekt uit het lichaam ontstaat een vacuüm dat gevuld kan worden door de energie van anderen. Dit kan van andere mensen zijn, maar zeker en vooral ook door zielen zonder lichaam, die niet goed ‘boven’ zijn gekomen. Zij maken opportunistisch gebruik van de zwakte van de demente mens. De zielen die dan invloed uitoefenen op deze mens, zijn per definitie laag in hun trilling. Zouden ze in een hogere trilling zijn, dan zouden ze beschermen, helpen, ondersteunen. De invloed van zulke beïnvloedende zielen kan tot uiting komen in gedrag dat deze demente mens zelf nooit zou vertonen. Dat kan soms ook bizarre vormen aannemen. Voor de demente mens die dit overkomt is dit heel onveilig en leidt dit ertoe dat hij zich nog meer terugtrekt: een vicieuze cirkel.

Doordat de demente mens vaak niet meer zo goed met zijn lichaam is verbonden, vervuilt zijn energielichaam. Dit kan van grote invloed zijn op de mensen om hem heen. Dit is niet alleen voor de mensen die fysiek dicht bij hem staan, maar zeker ook voor de mensen die emotioneel dicht bij hem staan, bijvoorbeeld de partner en de kinderen. Begrijpen dat dit gebeurt, hoe dit kan, dit erkennen en herkennen is een heel belangrijke stap, waarvoor u hier de handvatten krijgt. We leren hier ook hoe u beter beschermd bent en toch vanuit compassie kunt helpen!

Hoe kunnen we deze demente mens helpen?
De demente mens is heel gevoelig in zijn energielichaam. Daardoor kunnen we helpen op dat niveau. Het is helemaal niet zo moeilijk. Het vraagt inzicht (dat wij u geven), technieken (die wij u aanreiken) en dan toepassen. Met niet meer dan een paar minuten per dag kun dit al een verschil maken.

Technieken

  • Gebruik van bloesemremedies om te begrijpen wat er bij iemand speelt én om de demente mens te helpen. Bloesemremedies kunnen verrassend effectief zijn bij demente mensen!
  • De ruimte waarin de demente mens verblijft energetisch rein houden. Dat kan op vele manieren. Wij reiken u een aantal technieken aan.
  • De demente mens beschermen, zo dat hij energetisch veel beter beschermd is. Ook dat kan op vele wijzen. Wij reiken u technieken aan en laten u daar ook mee oefenen in deze training.
  • Samen werken, met meerdere mensen het veld rein houden en de demente mens beschermen heeft een extra krachtige werking. Wij leren u hoe!

Een demente mens ondersteunen op zijn moeilijke weg is een buitengewoon eervolle taak.

Voor professionals en voor particulieren
De kennis en vaardigheden die we aanreiken zijn bedoeld voor mensen die iemand in hun omgeving die in een proces van dementie is willen ondersteunen. De kennis die we aanreiken is zeker ook relevant voor mensen die professioneel met demente mensen werken. Onze kennis is op het niveau van het energielichaam van de mens en van de ziel. Dit is buiten het kennisveld van de psychologie, psychiatrie en geriatrie. Juist daarom is onze kennis aanvullend en zo zinvol voor mensen die openstaan voor deze dimensie van de mens.

Wat we zien is dat professionals op persoonlijke titel bij ons deelnemen aan dit soort trainingen, dat dit voor organisaties echter een brug te ver is. Zo is de huidige realiteit. Daarbinnen is het heel zinvol voor mensen om toch kennis te hebben van wat er gebeurt. Men kan dan niet alleen beter begrijpen wat er met de patiënten gebeurt, ook de invloed daarvan op de professionals is daardoor veel beter te begrijpen. Op individueel niveau is het daardoor ook beter mogelijk om u zelf te beschermen op energetisch niveau.