De 14 Spiertesten
Innerlijk evenwicht optimaliseren

Trainer: Patricia Martinot
Data: 5 dagen van 10:00 tot 17:00 uur met 1 uur middagpauze.
In verband met de Corona epidemie staat deze cursus nu niet ingepland.
Locatie: Praktijk de Verbinding
Kosten: €830,- incl. BTW
Lesmateriaal: Lesmap speciaal voor deze training geschreven.
Voorkennis: u kunt aan deze training deelnemen als u ooit bij Patricia Martinot de basistraining spiertesten (kinesiologie) hebt gevolgd. Bent u niet zeker over uw voorkennis, stuur Patricia dan een email. Zij belt je terug om te overleggen
Aantal deelnemers: 6 tot 10
Aanmelden: Aanmeldformulier De 14 spiertesten
Informatie: bel of mail ons

Waarom de 14 spiertesten?
Deze cursus bouwt verder op de basistraining spiertesten. In deze cursus leert u de 14 specifieke spiertesten. En hoe u deze spieren krachtig kunt maken, als ze zwak testen. Hiermee breng je de energievoorziening en de doorstroming van het orgaan in balans, zodat dit orgaan zelf beter kan functioneren. Zo breng je lichaam en geest in balans.

Elke spier die je test is verbonden met een meridiaan.
Elke meridiaan is verbonden met een orgaan of een bredere, meer overkoepelende functie in het lichaam.
Elk orgaan is verbonden met een specifiek emotie.
Elk zintuig krijgt energie van een specifiek orgaan.

Effect van emoties
Het lichaam zo in balans brengen is natuurlijk goed voor het fysieke niveau, maar je herstelt daarmee ook de vitaliteit van een orgaan om de emotie die het aanstuurt te kúnnen aansturen. Bovendien is elk zintuig verbonden met een orgaan. Laten we een voorbeeld nemen. Stel dat angst een belangrijk thema is in uw leven. Dit doet een groot beroep op de nieren, want die reguleren de emotie angst. De nieren kunnen daardoor overbelast en uiteindelijk uitgeput raken. Op emotioneel niveau is het orgaan dan minder in staat om angst te reguleren. Hierdoor kun je eerder doorschieten in angst. Op lichamelijk niveau hebben je nieren dan minder energie om het lichaam te zuiveren en afvalstoffen af te voeren. Op zintuiglijk niveau kunnen ze minder levenskracht geven aan de oren, die dan eerder oorklachten kunnen geven. Op het niveau van de voortplanting kunnen eerder ontregelingen ontstaan, omdat de nieren ook nog eens de energie geven voor de voortplantingsorganen. Als je de nier in balans brengt met de spiertest, krijgt de nier weer mer energie en kan zij haar functies op alle niveau’s weer betr uitvoeren.

Eenvoudig, maar breed inzetbaar
De testen en de correcties die u leert zijn eenvoudig, maar het potentiële effect is breed en diep. Dit vormt het eerste deel van de trainingen. In het tweede deel koppelen we deze techniek aan wat u in de basistraining heeft geleerd. Bijvoorbeeld als een spier chronisch zwak test, zit daar een diepere oorzaak onder. Op die diepere oorzaak kun je werken middels bloesemremedies, edelstenen, VAA en VA, leeftijdsrecessie en alles wat je nog meer geleerd hebt (te testen) in de basistraining.

Een spiertest kan sterk zijn, maar zodra je aan een bepaald thema denkt zwak worden. Dus als je aan een specifiek thema werkt, kun je testen welke van de 14 spieren zwak worden. Die kunt u vervolgens corrigeren met de correcties die u daarvoor leert. Maar u kunt ook dieper gaan werken, bijvoorbeeld door daar een leeftijdsrecessie op te doen.

Als iemand er helemaal uit ligt of er helemaal doorheen zit, dan is er geen ruimte om structureel of diep te werken. Dan kun je wel de 14 spiertesten doen. Zo komt die persoon weer veel meer in zijn kracht en in balans. En dat is precies wat dan nodig en helpend is.

14 meridianen
De 14 spiertesten betreffen deze organen en overkoepelende functies:

de maag
de milt
de nieren
het hart
de dunne darm
de blaas
de nieren
de galblaas
de lever
de longen
de dikke darm.
de centrale meridiaan: de centrale verdeler van de energie aan de voorzijde
de gouverneurmeridiaan: de centrale verdeler van energie aan de achterzijde
de circulatie-sex meridiaan
de drievoudige verwarmer