Trainer: Patricia  Martinot
Data: we geven deze training op 5 donderdagen van 10:00 tot 17:00 uur met 1 uur middagpauze. In verband met de Corona-epidemie is er op dit moment geen training ingepland.
LocatiePraktijk de Verbinding
Kosten: €995,- incl. BTW / €822,31 excl. BTW
Lesmateriaal: Lesboek van ongeveer 45 pagina’s speciaal voor deze training geschreven, waarin we alle technieken duidelijk uitleggen.
Aanmelden: zie de button beneden aan deze pagina.
Informatie: bel of mail ons

Waarom spiertesten?
Spiertesten/kinesiologie kun je gebruiken om een verdiepte, meer volledige communicatie aan te gaan. Voor jezelf en voor anderen. Het helpt je inzicht te krijgen in wat er speelt in een situatie en hoe je deze situatie kunt aanpakken volgens uw eigen waarheid. Wij gebruiken spiertesten al ruim 20 jaar bijna dagelijks in ons werk en in ons privéleven. Het heeft ons zoveel gebracht, dat we het ook graag anderen leren. In deze training leert u het fundament van spiertesten én u leert praktische toepassingen.

Je kunt alleen goed testen, als je neutraal test: de kwaliteit van het testen is verbonden met wie je zelf bent en hoe je je eigen emoties en energieveld hanteert. Hiervoor heb je inzicht nodig in jezelf en hoe jij dit doet. Dat is de focus van de cursus én hier geven we u persoonlijke feedback op. Als je leert echt neutraal te zijn, reikt de invloed daarvan véél verder dan het testen alleen. Zo heeft deze cursus invloed op alle aspecten van uw leven en uw persoonlijke ontwikkeling. Leren testen op deze diepte en met deze kwaliteit is uniek. U leert daarmee fundamenteel iets anders dan wat de standaard kinesiologie-opleidingen bieden.

Spiertest als instrument
De spiertest is op zich een eenvoudig instrument. Je test of een spier sterk of zwak is. Op basis van dit eenvoudige principe zijn vele toepassingen ontwikkeld. Je kunt dit vergelijken met je laptop en mobiele telefoon: de basis zijn twee cijfers, de nul en de een, de sterke spier en de zwakke spier. Op basis van die twee getallen zijn hele computertalen en talloze apps ontwikkeld. Zo zijn er ook talloze toepassingen van de spiertest ontwikkeld in de kinesiologie.

Toepassingen van spiertesten leren
In deze cursus leren we toepassingen die wij als zeer waardevol ervaren voor persoonlijke ontwikkeling. U kunt ze zien als gereedschappen in uw gereedschapskist voor persoonlijke ontwikkeling. Als je met iemand werkt, gebruik je meestal meerdere van deze technieken. Leren testen is dus ook deze technieken leren gebruiken. Daarom besteden we naast aan inzicht ook veel tijd aan oefenen. Dit zijn voorbeelden van toepassingen:

  • Welke specifieke voeding maakt je sterk of zwak. Hiervoor testen we voeding.
  • Welke remedie helpt jou bij een specifiek thema? Hiervoor gebruiken we bloesem- of edelsteen-elixerremedies.
  • Welke gevoelens spelen bij een specifiek thema in het bewuste, onbewuste en op cellulair niveau? Hiervoor gebruiken we de barometer.
  • Hoe krijg je de ontwikkelingslijn van een probleem of thema helder? Soms speelt er een bepaald thema in je leven. De oorzaak van zo’n thema ligt vaak in het verleden en is in de jaren steeds meer deel van je karakter geworden. Met een track kun je stap voor stap teruggaan in het verleden, naar leeftijden die het lichaam aangeeft als relevant. Met vragen stellen en testen krijg je hier duidelijk wat daar precies speelde in relatie tot het thema waarop je vandaag test.
  • Hoe kun je vastzittende overtuigingen en emoties loslaten? Als je met een specifiek thema in het nu of het verleden werkt, kom je soms vastzittende overtuigingen en emoties tegen. Die maken het moeilijk in het nu andere oplossingen te vinden. Stressrelease technieken helpen deze overtuigingen en emoties te relativeren, transformeren en los te laten, zodat er in het nu ruimte ontstaat om nieuwe oplossingen of attitudes te vinden. In deze cursus leert u de VAA- en een specifieke visualisatietechniek.

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor particulieren en hulpverleners. Het doel is persoonlijke ontwikkeling en toepassen in uw directe omgeving. Het is geen op zichzelf staande beroepsopleiding. Mensen met een goede basisopleiding in hulpverlening kunnen testen (waar mogelijk) integreren in hun werk. Ook voor deze mensen geldt: goed en betrouwbaar testen vraagt veel oefenen. Wat je al in je rugzak hebt op gebied van hulpverlenen bepaalt de diepte en breedte waarin je dit in je werk kunt toepassen.

Na de training
Na deze cursus is het belangrijk om veel te oefenen. Dat kunt u het beste doen met iemand die ook deze cursus heeft gevolgd. Dat is niet noodzakelijk, maar natuurlijk wel makkelijker. Je kunt elkaar feedback geven op basis van wat je in de cursus hebt geleerd. Het is het meest effectief als u deze cursus volgt met iemand die u kent, vertrouwt, bij u in de buurt woont en met wie u van te voren afspreekt na de training samen te oefenen. U kunt natuurlijk ook ná de training afspraken maken met andere deelnemers.