Energetische Bescherming: 3-daagse cursus


Energetische Bescherming: 3-daagse cursus

Geschikt voor particulieren en hulpverleners

Over de cursus

Hooggevoelige mensen voelen veel aan van andere mensen en van omgevingen. Soms zijn mensen zó gevoelig, dat dat hun dagelijks leven belast. Ze pakken veel emotionele ladingen en energie op van anderen. Zoveel, dat ze er klachten van krijgen. Schijnbaar onverklaarbaar ineens heel moe zijn is er één van. Maar ook: alles en iedereen aanvoelen, maar veel moeilijker jezelf kunnen voelen: wie ben ik; wat wil ik? Anderen goed kunnen aanvoelen kan heel zinvol zijn, maar als het tot klachten leidt, is een grens gepasseerd. Dan is het goed te gaan leren hóe die hooggevoeligheid ontstaat en hoe je die weer terug kunt brengen tot een niveau waar je er geen last meer van hebt.

Wij werken nu ruim 20 jaar zeer intensief met dit thema. In 2000 werd ons eerste boek over Energetische Bescherming gepubliceerd. Het werd vele malen herdrukt en ook in enkele andere talen vertaald. Blijkbaar hadden veel mensen behoefte aan goede hulp bij hun hooggevoeligheid. Dit boek leidde tot een grote stroom van hooggevoelige mensen naar onze praktijk die veel van ons konden leren, maar van wie wij door te helpen ook veel leerden over energetische bescherming. Enkele jaren geleden publiceerden we een tweede boek over dit thema, het Handboek energetische bescherming, waarin we onze verdiepte inzichten beschreven. Nog recenter herschreven het boek uit 2000. Het is gepubliceerd onder dezelfde titel, maar met een andere ondertitel, namelijk Basisboek voor hooggevoelige mensen. Het is een bijna volledig nieuw boek geworden.

Onze visie is dat hooggevoeligheid veroorzaakt wordt door een te ver uitgedijde aura en hyperactieve chakra’s. Beiden zijn heel goed te corrigeren. Het vraagt kennis en inzicht in de fijnstoffelijke anatomie van hooggevoeligheid, kennis in hoe je het energielichaam in het algemeen kunt beïnvloeden en kennis in hoe uw unieke energiesysteem in balans gebracht kan worden, zo dat u veel minder oppakt van anderen en aanmerkelijk beter in contact bent met uzelf. En dan is het doen! Want jezelf energetisch begrenzen in een werkwoord.

Wat kunt u van deze 3-daagse training verwachten?

  • We werken in kleine groepen, van 6 tot 10 deelnemers.
  • U leert heel veel over hooggevoeligheid in het algemeen, maar zeker ook over úw hooggevoeligheid.
  • U leert een aantal oefeningen die zich in de afgelopen jaren hebben bewezen bij talloze mensen.
  • U krijgt bij deze oefeningen soms, indien gewenst, individuele feedback, om er zeker van te zijn dat u de oefeningen goed en effectief doet.
  • We testen tijdens deze training kinesiologisch de grootte van de aura, het centrum van bewustzijn en soms ook de poorten en de richting van de chakra’s. Dit geeft heel veel inzicht in hoe úw hooggevoeligheid is georganiseerd en hoe u die kunt veranderen. Deze begrippen worden in onze boeken uitgelegd, maar natuurlijk ook tijdens de cursus uitgebreid besproken.

Zomer trainingen vinden plaats in ons tuinhuis en tuin!

We hebben een grote, heerlijke tuin met een grote vijver en daaraan een grote vlonder en tuinhuisje. Dat is de plek waar we onze zomertrainingen geven.

Hoe verder na de training?

Deze 3-daagse training is heel geschikt om u een enorme zet mee  te geven. U kunt daar thuis al heel veel mee. Maar meestal lopen deelnemers na een tijdje tegen grenzen aan: u heeft een heel stuk winst gemaakt, maar komt even niet meer verder. Dat is het moment om een sessie bij ons te doen. Energetische bescherming is een proces, waarbij u steeds beter sturing kunt geven aan uw gevoeligheid. Maar dat vraagt wel in beweging blijven.  In een sessie krijgt u individuele begeleiding waarin we  u – helemaal maatwerk- weer verder helpen. De meeste deelnemers aan deze cursussen kiezen ervoor om na de cursus met enige regelmaat bij ons een sessie te doen. Dat kan 1x per 2 maanden zijn, maar ook frequenter, afhankelijk van noodzaak en mogelijkheden. U mag dat helemaal doen zoals u dat zelf wilt.

Ik ben veel te gevoelig voor een groep…

De meeste deelnemers aan onze cursussen moeten er niet aan denken een training in een groep te volgen. Ze verwachten veel te veel op te pakken van de andere deelnemers en daardoor op het einde van een dag ‘gesloopt’ naar huis te gaan. Het leuke van deze training is dat dat niet gebeurt! Vanaf het allereerste begin leren we de deelnemers hoe ze er voor kunnen zorgen dat ze in hun eigen energie blijven en geen ladingen van anderen overnemen. En het werkt: al vanaf de eerste dag gaan deelnemers op het einde gezond moe, maar beslist niet leeg, naar huis! We bewijzen dat elke training weer!

Ook voor hulpverleners

Deze training is zowel voor mensen die in hun privéleven last hebben van té gevoelig zijn, als voor hulpverleners die daar in hun werk met mensen tegenaan lopen. Beiden komen namelijk met hetzelfde probleem en hebben ook dezelfde inzichten en vaardigheden nodig. Hulpverleners worden in deze training geleerd hoe ze hun energie zo kunnen beheren, dat ze weer volop aan het werk kunnen en dan ’s avonds nog energie overhebben. Hulpverleners wordt niet specifiek geleerd hoe ze gevoelige mensen kunnen leren hun overgevoeligheid onder controle te krijgen. Dat zou een veel bredere opleiding vragen. Wel mogen hulpverleners wat ze hier leren overdragen aan anderen, naar eigen inzicht en mogelijkheden.  Hulpverleners geven vaak als feedback dat ze veel leren van onze houding tijdens de cursus: hoe we heel betrokken zijn en tegelijkertijd niet zelf meebewegen in de emoties van deelnemers; hoe we met veel oprechte aandacht en inzet helpen, maar tegelijkertijd de verantwoordelijkheid voor de verandering bij de deelnemers laten.

Aanbevolen literatuur

We hebben twee boeken over hooggevoeligheid geschreven. We bevelen u aan om die te lezen vóór aanvang van de training, omdat u dan meer oppakt tijdens de training. Leest u liever één van beide boeken, dan bevelen wij u het tweede boek aan. Leest u liever niets, dan bent u ook helemaal welkom.

  1. Fons Delnooz en Patricia Martinot, Handboek Energetische Bescherming. Ankh-Hermes
  2. Fons Delnooz en Patricia Martinot, Energetische Bescherming, Basisboek voor hooggevoelige mensen. Ankh-Hermes 2015 (Dit is de geheel herziene verzie van het gelijknamige boek van 2000). In november 2018 is de 10e druk verschenen!

 handboek energetischebeschermingfoto cover EB basisboek

 

 

Bijzonderheden

  • Gelieve zelf uw lunch mee te nemen (u kunt ook in het dorp lunchen).
  • Wij zorgen voor thee.
  • Indien u van verder weg komt, is het waarschijnlijk makkelijker als u de nacht in een B&B of hotelletje in de buurt doorbrengt.