Fons & Patricia

Ons ambacht is kijken naar wie ù bent; wat ù nodig heeft; hoe ù zich wilt ontwikkelen. 

 

Beiden werken we al meer dan 40 jaar met mensen

Beiden hebben we een achtergrond in de reguliere hulpverlening, en zochten we naar verdieping. Die zoektocht hebben we de afgelopen 20 jaar intensief samen gedaan. We hebben daarbij beiden vele ontwikkelingen doorlopen. De belangrijkste hangt ongetwijfeld nauw samen met ons onderzoek, opleiding en persoonlijke ontwikkeling op het gebied van oosterse filosofie, spiritualiteit en heelkunde. De kennis die we hierin hebben mogen ontvangen vormt de basis van ons mensbeeld waarop onze wijze van hulpverlenen is gebaseerd. Ons werk is het samenbrengen van deze deels zo verschillende werelden. We zijn hiermee echte vernieuwers in ons werkgebied: inhoudelijk en methodisch. Ons werk op het gebied van HSP is daar een voorbeeld van. We hebben hier diepgaand onderzocht hoe hooggevoeligheid mogelijk is. Zonder oosterse concepten als aura, chakra’s en hogere Zelf hadden we nooit op die diepte die problematiek kunnen onderzoeken. Onze psychologische achtergrond maakte het mogelijk de vertaalslag te maken naar het leven van de mens: hoe de wisselwerking is tussen dit energielichaam en de levenservaringen van een mens.

Samen boeken schrijven, trainingen en consulten geven ervaren wij steeds weer als inspirerend, verdiepend en aanvullend.

Fons Delnooz

Fons Delnooz

Coach/trainer/auteur

In 1983 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog. Vanaf die tijd heb ik mij verder ontwikkeld als coach. Die zoektocht ben ik daar begonnen waar de universiteit stopt. Het heeft mij een enorme verrijking gebracht als mens en als hulpverlener. Samen met Patricia heb ik veel onderzoek gedaan in hoe in het Oosten, met name in India naar de mens wordt gekeken, zeg maar naar de oosterse psychologie en spiritualiteit. De oosterse psychologie kent zoveel lagen, diepte voorbij de westerse psychologie. Dat zijn we gaan integreren in onze manier van naar de mens kijken en hulpverlenen. We zijn daarmee echte vernieuwers in ons vakgebied. Zo werkt de westerse psychologie m.n. met gedrag, emoties en gedachten van mensen.

De oosterse psychologie wijst ons de weg naar een laag in ons voorbij al die emotionele onrust, waarin veel mensen vast zitten. Een laag waar rust, harmonie en wijsheid is. We leren je hoe je met die laag in contact kunt zijn en van daaruit je leven kunt leiden en je pijnen helen. Een andere laag die de oosterse psychologie kent is het energielichaam van de mens. Ik werk op dat niveau omdat daar zoveel winst te behalen valt voor mensen. Ik hou ervan om dit zo concreet en tastbaar mogelijk te maken, zodat mensen dit herkennen en er thuis mee aan de slag kunnen.

Ik werk graag met middelen die op het energieniveau insteken: bloesemremedies, homeopathie, bioresonantie. Ik geef veel individuele sessies, maar geef ook graag trainingen.

Vanuit onze praktijk in ons kleine dorp werken we met mensen over de hele wereld, in het Nederlands, Engels en Duits. Ik werk veel met mensen die vanuit verschillende geloven en culturen leven, waarbij ik het mooi vind om mensen overstijgend te helpen binnen hun eigen kaders en tradities. Ik doe dit vak zo’n 40 jaar met liefde en inzet. Ik vind het een prachtig vak.

Patricia Martinot

Patricia Martinot

Coach/trainer/auteur

Zo’n 40 jaar begeleid ik mensen bij veranderingsprocessen. Ik ben begonnen in de gezondheidszorg als wijkverpleegkundige en werkte met mensen uit alle lagen van de samenleving. Na een studie kinesiologie ben ik een praktijk begonnen en inmiddels werk ik zo’n 25 jaar als zelfstandig coach. Mijn insteek is mensen te helpen zich te verbinden met hun innerlijke kracht. Ik ben gericht op de uniciteit van elk mens: wie ben je, wat wil je met je leven, hoe is de communicatie met jezelf?
Dit betekent ontdekken wie jij zelf bent, daarvoor gaan staan en dat stap voor stap gaan neerzetten.

Ik begeleid je in het onderzoek waar je uit verbinding bent gegaan met jezelf. Hoe je die verbinding kunt herstellen en hoe je vanuit je eigen innerlijke waarheid je keuzes kan maken in het leven vanuit dit moment. Welke actie kun je nu nemen om dat ook daadwerkelijk neer te zetten. Weer durven voelen of het denken en voelen verbinden, is vaak deel van het herstel van de innerlijke kracht.

We ontwikkelen ons en leren onszelf kennen door open met onszelf te communiceren over onze problemen, obstakels, onze pijnen, onze (verborgen) verlangens en talenten. Ik help je daar graag bij. Dit is een bewustzijnsontwikkelingsweg waarin je verantwoordelijkheid neemt voor je proces en  die je helemaal op je eigen authentieke wijze vorm kunt geven. Het is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt schenken!

Ik werk ook graag met vrouwen. Veel vrouwen zijn het contact met hun vrouwelijke kern deels kwijtgeraakt: in plaats van te leven uit innerlijke kracht, hebben ze zich vaak te veel aangepast aan hun omgeving. Ik help  je de verbinding met je  innerlijke kracht te verdiepen, om van daaruit  je leven te leiden.

‘ERKEN JE KRACHT, NEEM DE LEIDING’

In mijn werk ben ik krachtig, helder en respectvol.

Blijf in verbinding

Heeft u een vraag? Dan kunt u gebruik maken van dit contactformulier. U kunt ons ook bellen van maandag t/m vrijdag van 9.15 tot 10.00 uur.