Begeleider: Fons Delnooz, met medewerking van Patricia Martinot
Data: in de zomer van 2020 bieden wij deze training 2x aan: 23, 24 juli en 20, 21 augustus. Beiden zijn op donderdag en vrijdag.
Tijd: 10.00-17.00, beide dagen
LocatiePraktijk de Verbinding. Bij mooi weer in ons tuinhuis en tuin. We hebben een grote, heerlijke tuin met een grote vijver en daaraan een grote vlonder en tuinhuisje.
Kosten: €375,- incl. BTW
Voor: particulieren en hulpverleners
Maximum aantal deelnemers: 10
Aanbevolen literatuur: zie beneden
Informatie: bel of mail ons!
Aanmelden:

  • Inschrijfformulier 23, 24 juli 2020
  • Inschrijfformulier 20, 21 augustus 2020

Over de training
Rondom sterven verwijst naar de periode waarin iemand weet dat hij gaat sterven bijvoorbeeld door ziekte of hoge ouderdom, het sterven zelf én de maanden ná het sterven.
Rondom sterven gaat over de mens die sterft en de weg die de ziel dan gaat.
Rondom sterven gaat ook over de mens die hier blijft en een geliefde verliest, over het proces dat je dan meemaakt.
Rondom sterven gaat zeker ook over de directe invloed die een overleden iemand heeft op dierbaren die hier blijven en op hoe wij de reis van de ziel na het overlijden kunnen ondersteunen.

Dit gaan we doen:

  • Aanreiken van kennis. Over de weg van de ziel rondom het overlijden is heel veel bekend, uit heel veel bronnen: mystici, verlichte leraren, rishis, grote mediums, vanuit de hypnotherapie, gnostische kennis, de oorspronkelijk kennis van de kerkelijke tradities vanuit de allereerste fase. We delen onze kennis vanuit die universele bronnen.
  • Begeleiden bij sterven. Sterven is geboren worden in een andere dimensie. De innerlijke afstemming van de stervende is van grote invloed op zijn geboorte in de andere dimensie. Hoe werkt dat? Hoe kun je iemand die sterft daarbij ondersteunen? Er is zoveel mogelijk! We leggen uit en we doen oefeningen.
  • Begeleiden na het sterven. De eerste maanden na het overlijden kunnen voor de ziel lastig zijn, een zoektocht. De mensen die hier op aarde blijven, kunnen de ziel enorm ondersteunen op deze weg. Dat kunnen ook kinderen heel goed leren! Je kunt dus zoveel doen na het overlijden!
  • Mensen die een rouwproces doormaken, voelen zich soms heel anders dan normaal, alsof ze zichzelf niet meer zijn. Soms is dat ook een beetje letterlijk zo: ze zijn zó verbonden met het fijnstoffelijke lichaam van ziel van de overledene, dat ze zich voelen zoals die zich voelt. Kunnen onderscheiden tussen wat je eigen rouwproces is en wat van de andere ziel is, is bevrijdend, inzicht gevend, helpend, proces versnellend. We geven aanwijzingen hoe u kunt onderscheiden wat van u en wat van de ziel van de overledene. We reiken technieken aan om meer in uw eigen oorspronkelijk gevoel te kunnen blijven én tegelijkertijd de ziel van de overledene te ondersteunen op zijn weg.
  • De invloed van opiaten op de ziel. Mensen die sterven krijgen soms veel opiaten ter pijnbestrijding. Voor de ziel bemoeilijkt dat de weg na het overlijden in hoge mate. We leggen uit wat dit voor de overleden ziel betekent en hoe u daarbij kunt helpen.
  • Plotseling dood. Een volkomen onverwachte dood is van grote invloed op de ziel. Maar ook dan kunt u zo heel veel goeds doen voor de ziel van de overledene: we leggen u uit wat er met de ziel gebeurt en hoe u daarbij kunt helpen.

Voor particulieren, vrijwilligers en professionals
De kennis, technieken en vaardigheden die we aanreiken is voor mensen die in hun persoonlijke leven te maken hebben met overlijden. Maar deze inhoud is net zo relevant voor mensen die als vrijwilliger of professioneel mensen begeleiden rondom sterven. De doelgroep is heel breed.

Aanbevolen literatuur
Delnooz, Fons en Patricia Martinot: Hulp en inzicht rondom sterven

Verkrijgbaar bij Bol.com als E-boekje en als papieren boekje.
Dit kleine boekje omvat een schat aan informatie over het onderwerp van deze training.

Eerste uitgave: Ankh-Hermes
Huidige uitgave: De Verbinding, via Bol.com
De minimumprijs waartoe Bol.com ons verplicht vinden wij veel te hoog voor dit boekje. Bij dit tarief verdienen wij zelf overigens per boekje bruto inclusief BTW 7 cent. Wij zijn op zoek naar een oplossing die meer fair is voor u en voor ons. Voor nu geeft het ons de mogelijkheid onze kennis door te geven.