Ontspannen en mediteren: 2 heerlijke dagen


Door: Fons Delnooz

Data 2019: 13, 14 december

Tijd: 10.00 tot 16.30 (beide dagen)

Locatie: Praktijk de Verbinding

Kosten 2-daagse: € 295,– inclusief 21% BTW (243,80 exclusief  BTW)

maximum aantal deelnemers: 6

Cursusboekje: U krijgt een cursusboekje, waarin de meditaties uitgebreid worden beschreven.

Aanmelden: Inschrijfformulier ontspannen en mediteren 13, 14 december 2019

Over de cursus

Veel mensen hebben een druk en vol leven. Dat belast het lichaam. In de loop der jaren ontstaan mede daardoor geleidelijk klachten, niet alleen fysiek, maar ook psychisch. Ontspannen en mediteren is het vanzelfsprekende antwoord op al die druk. Regelmatige toepassing van wat in deze training wordt geleerd, geeft voordelen in alle gebieden van het leven. Het lichaam ontspant en alleen daardoor wordt het leven al aangenamer. Maar ook gaat het lichaam beter presteren, word je minder snel ziek en herstel je sneller van ziekte. In talloze wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond  dat de voordelen van ontspannen en mediteren veelzijdig en krachtig zijn. Regelmatig ontspannen en mediteren maakt je ook een fijner mens in het contact met je partner, je kinderen, je vrienden en natuurlijk ook je collega’s. Je geest wordt scherper en helderder, het geheugen verbetert, creativiteit neemt toe. Genoeg redenen om ‘Ontspannen en Mediteren’ deel te maken van je dagelijkse routine. Het vraagt een beetje (fijne) inzet, het geeft je heel veel terug. Het kost een beetje tijd, maar ook dat wordt ruimschoots goedgemaakt door efficiënter en creatiever werken daarna. Ontspannen en mediteren helpt je om je gelukkiger en blijer te voelen.

In de loop van ons leven hebben we van verschillende leraren, elk vanuit zijn eigen traditie, in verschillende delen in de wereld mogen leren over ontspannen  en mediteren. In deze training leren we u de fijnste en best werkende technieken. U krijgt een speciaal voor deze training geschreven boekje mee, waarin elke techniek uitgebreid en duidelijk wordt beschreven.

De techniek die u  in deze cursus leert, is opgebouwd uit 10 onderdelen. Die onderdelen zijn zo gerangschikt, dat ze u eerst helpen geleidelijk de overstap te maken van de drukke buitenwereld naar de verstilde binnenwereld waarbinnen meditatie plaatsvindt.

Thuis kunt u de hele reeks doen, of een selectie maken, afhankelijk van uw voorkeuren en beschikbare tijd. Ook kunt u die technieken die u het fijnst vindt langer doen en andere korter. U mag het helemaal maatwerk maken.

In deze training kunt u tijdens de oefeningen op een stoel zitten, of op de grond. Wilt u graag (ook) op de grond kunnen zitten, dan is het handig om een matje (slaapzak; tuinstoelkussen, etc.) mee te nemen om op te zitten. Een kussentje onder de billen of een speciaal daarvoor ontwikkeld meditatiekussen of -bankje is dan ook handig: graag meenemen!  Als een vrouw in een open houding op de grond zit,  is het passend om een sjaal of doek over de benen te leggen: ook graag meenemen.

Dit zijn  heerlijke dagen, waar u héél veel uit kunt halen voor heel uw leven lang!

Ook voor hulpverleners

Deze cursus doet u voor u zelf: omdat het iets wezenlijks toevoegt aan uzelf. Deze cursus staat ook open voor hulpverleners die deze training willen gebruiken voor hen zelf én als verdieping voor hun werk.  Dat laatste vooral omdat u door regelmatige meditatie in een verdiept contact met uzelf komt, u uw energie beter kunt vasthouden, u energieker wordt én omdat u verdiept inzicht krijgt in wie de mens is. Dat alles kan een verdieping geven in uw werk als hulpverlener en kan u helpen beter om  te gaan met de belasting die hulpverlenen met zich meebrengt. Van harte aanbevolen!

Bijzonderheden

  • Gelieve zelf uw lunch mee te nemen.