Begeleider: Fons Delnooz
Data: 30, 31 juli 2020.  2-daagse van 10:00 tot 16:30 uur met 1 uur middagpauze.
LocatiePraktijk de Verbinding
Kosten: € 295,– incl.  21% BTW / €243,80 excl. BTW
Materiaal: Cursusboekje, waarin de meditaties gedetailleerd zijn beschreven
Aantal deelnemers: 6 particulieren en/of hulpverleners
Aanmelden: Aanmeldbutton staat beneden aan deze pagina
Informatie: bel of mail ons

Ontspannen en mediteren?
Een druk leven belast het lichaam. En kan geleidelijk voor klachten zorgen. Niet alleen fysiek, maar ook psychisch. Ontspannen en mediteren is het vanzelfsprekende antwoord op al die druk. In de loop van ons leven hebben we van verschillende leraren, elk vanuit zijn eigen traditie, in verschillende delen in de wereld mogen leren over ontspannen  en mediteren. In deze training leren we u de fijnste en best werkende technieken.

Alleen maar voordelen
Regelmatige toepassing van wat u in deze training leert, geeft voordelen in alle gebieden van het leven. Het lichaam ontspant en alleen daardoor wordt het leven al aangenamer. Maar het lichaam gaat ook beter presteren: je wordt minder snel ziek en herstelt sneller als het toch even wat minder gaat. Talloze wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de voordelen van regelmatig ontspannen en mediteren veelzijdig en krachtig zijn. Het maakt je ook een fijner mens in het contact met je partner, je kinderen, je vrienden en je collega’s. Je geest wordt scherper, je geheugen verbetert, je creativiteit neemt toe. Genoeg redenen om ontspannen en mediteren deel te maken van je dagelijkse routine.

Voor een leven lang
Natuurlijk vraagt dat een beetje (fijne) inzet, maar het geeft je heel veel terug. Het kost een beetje tijd, maar ook dat wordt ruimschoots goedgemaakt door efficiënter en creatiever werken daarna. Ontspannen en mediteren helpt je om je gelukkiger en blijer te voelen. Dit zijn heerlijke dagen, waar u héél veel uit kunt halen voor heel uw leven! U krijgt een speciaal voor deze cursus geschreven boekje mee, waarin elke techniek uitgebreid en duidelijk is beschreven.

Techniek in onderdelen
De techniek die u in deze cursus leert, is opgebouwd uit 10 onderdelen. Die onderdelen zijn zo gerangschikt, dat ze u eerst helpen geleidelijk de overstap te maken van de drukke buitenwereld naar de verstilde binnenwereld waarbinnen meditatie plaatsvindt. Thuis kunt u de hele reeks doen of een selectie maken. Afhankelijk van uw voorkeuren en beschikbare tijd. Ook kunt u die technieken die u het fijnst vindt langer doen en andere korter. U mag het helemaal maatwerk maken.

Ook voor hulpverleners
Deze cursus doet u voor uzelf, want het voegt iets wezenlijks toe aan uzelf. Maar deze cursus is ook zeer waardevol voor hulpverleners die de lessen willen gebruiken voor zichzelf én als verdieping voor hun werk. Dat laatste vooral, omdat u door regelmatige meditatie in een verdiept contact met uzelf komt. En u uw energie beter kunt vasthouden, u energieker wordt én omdat u verdiept inzicht krijgt in wie de mens is. Dat alles kan een verdieping geven in uw werk als hulpverlener en kan helpen beter om te gaan met de belasting die hulpverlenen met zich meebrengt. Van harte aanbevolen!

Praktisch: materialen
In deze training kunt u tijdens de oefeningen op een stoel of op de grond zitten. Wilt u graag (ook) op de grond kunnen zitten, neem dan een matje (slaapzak, tuinstoelkussen, etc.) en (meditatie)kussen of -bankje mee. Als een vrouw in een open houding op de grond zit,  is het passend om een sjaal of doek over de benen te leggen: ook graag meenemen.