Fons Delnooz en Patricia Martinot


In 1998 zijn Fons Delnooz en Patricia Martinot gaan samenwerken. Voor hen beiden was dit zeer vruchtbaar. Het methodisch uitwerken van de integratie van spiritualiteit in de hulpverlening was en is een kernthema. Elf boeken werden geschreven en alle met succes uitgegeven door Ankh-Hermes. Verschillende boeken en publicaties werden uitgegeven in het Spaanse en Duitse taalgebied. De praktijk groeide snel uit van een regionale praktijk naar een landelijke praktijk met uitstraling naar België en het Duitse taalgebied. Naast de praktijk werden allerlei cursussen ontwikkeld: voor persoonlijke ontwikkeling, als opleiding en bijscholing voor therapeuten. Door vele tienduizenden uren van opleiding en ervaring, regulier en alternatief, konden ze verschillende uitgangspunten van helpen steeds beter integreren en werd het mogelijk nieuwe wegen te ontwikkelen. De geschreven boeken zijn daar een neerslag van. Delnooz en Martinot zijn voorlopers in de ontwikkeling van hoe je met en vanuit de spirituele dimensie kunt werken in de hulpverlening. Delnooz en Martinot zijn gespecialiseerd in het werken met zachte middelen bij psychische processen, bijvoorbeeld bloesemremedies, bioresonantie, kleurtherapie en edelsteenelixers. Omdat de afstand voor veel hulpvragers een groot probleem was, ontwikkelden ze met succes het werken met telefonische (of skype) consulten, waardoor mensen geholpen konden worden waar ze ook waren.

Fons Delnooz

Ik werk zo’n 30  jaar fulltime  als zelfstandig gevestigd therapeut. Ik studeerde af (1983) als orthopedagogoog, waarna ik mij verder  ontwikkelde als lichaamsgericht therapeut.  Vervolgens werd het energetisch aspect steeds belangrijker, waaronder het werken met therapeutische middelen zoals bloesemremedies. De laatste 10 jaar heb ik veel aandacht gegeven aan het integreren van het spirituele aspect in de hulpverlening.

 

 

 

 

 

 

Patricia Martinot

Ruim 40 jaar begeleid ik mensen bij veranderingsprocessen. Ik ben begonnen in de gezondheidszorg en werk nu zo’n 30 jaar als zelfstandig coach. Ik geef  consulten, trainingen, cursussen en lezingen. Samen met mijn partner heb ik 11 boeken over ons werk gepubliceerd bij Ank-Hermes, deels ook vertaald in het Engels, Duits en Spaans.

Mijn insteek is mensen te helpen zich te verbinden met hun innerlijke kracht. Ik ben gericht op de uniciteit van elk mens: wie ben je; wat wil je met je leven; hoe zet je dat neer in je leven.

aartoe coach ik je te onderzoeken waar je uit verbinding bent gegaan met jezelf; hoe je die verbinding kunt herstellen; hoe je vanuit je eigen innerlijke waarheid je  eigen keuzen over je leven kunt maken en hoe je dat neerzet in je leven. Weer durven voelen of het denken en voelen verbinden, is vaak deel van het herstel van de innerlijke kracht. Werken met ademhaling en de aandacht en energie naar binnen richten zijn daarbij vaak helpend.

Ik werk ook graag met vrouwen. Veel vrouwen zijn het contact met hun vrouwelijke kern deels kwijtgeraakt. In plaats van te leven uit innerlijke kracht, hebben ze zich vaak te veel aangepast aan hun omgeving. Herstel van de verbinding met die innerlijke kracht, zodat je zelf de leiding hebt over je leven, leidt naar groei en bewustzijnsontwikkeling.

In mijn werk ben ik krachtig,  helder en respectvol.